Als het weer warmer wordt, is het fijn om de lunch in de lunchtrommel koel te houden. Sommige scholen hebben een koelkast. Dat is natuurlijk ideaal. Maar lang niet alle scholen hebben deze luxe, alhoewel ik eigenlijk vind dat dat wel de standaard mag worden.

Het handigst om de lunchtrommel koel te houden is een koeltasje. Je hebt steeds meer verschillende koeltasjes. Voor de grotere bento boxen zoals de Yumbox, de Bentgo en de Go Green zijn er speciale koeltassen o.a. de Yumbox sleeve, van het merk So Young en Go Green heeft eigen koeltassen. Het belangrijkst is dat de koeltas stevig is en aan de binnenkant geïsoleerd is, zodat het langer koel blijft. Met een koelelement hou je dan de lunch lekker lang koel. Sommige koeltassen zoals die van So Young hebben een extra laag dat je eruit kan halen, zodat je daaronder het koelelement kan doen en dus niet alles heel nat wordt van de condens. De meeste van de duurdere koeltassen kan je ook meteen gebruiken als rugtas, zodat je niet met twee tassen loopt te zeulen.

Andere handige tip om je lunchtrommel koel te houden is bijvoorbeeld het invriezen van een pakje drinken. Nou ben ik geen voorstander van pakjes drinken maar met heel warm weer is dit wel een handige tip. Doe het pakje bij de lunchtrommel (evt. met een elastiekje erom binden) en zo heb je meteen een 'koelelement'.

Er zijn tegenwoordig steeds meer kleinere koelelementen in plaats van die grote camping-blokken. Als het warmer wordt liggen ze vaak wel bij de grote ketens en supermarkten. Van het merk Goodbyn, Go Green en So Young hebben ze ook kleine koelelementen. Die van So Young en Go Green zijn ook nog eens van zacht materiaal dus makkelijker te vormen en mee te nemen. Nog een handige tip is om van die mini plastic ijsblokjes in te vriezen. Deze passen zelfs in de lunchtrommel! Let op dat je ze niet op het brood legt, dan krijg je bij lunchtijd kleffe boterhammen.

Welke tip heb jij nog meer? Post het hieronder.